Възстановяването на икономиката на Великобритания през 2022 година ще е по-бързо, отколкото

...
Възстановяването на икономиката на Великобритания през 2022 година ще е по-бързо, отколкото
Коментари Харесай

Британската икономика ще се възстанови най-бързо в G7 през 2022 г.

Възстановяването на стопанската система на Англия през 2022 година ще е по-бързо, в сравнение с в другите страни от Групата на седемте (G7). Това оповестява вестник Daily Telegraph, като се позовава  на последните прогнози на огромните международни банки и на Международния валутен фонд (МВФ). В Г7 влизат Англия, Германия, Италия, Канада, Съединени американски щати, Франция и Япония, които дружно съставляват към 65% от БВП в света.

Експертите на американската банка Goldman Sachs предвиждат, че през идната година растежът на Брутният вътрешен продукт на Обединеното кралство ще е 4.8% в сравнение с 4.4% във Франция и в Италия, 4% в Германия и 3.5% в Съединени американски щати.

От английската банка HSBC дават обещание на кралството растеж на икономиката от 4.7% през 2022 година при 4.3% за Италия и Канада, 3.8% за Съединени американски щати и 3.5% за Германия. Ръст на английския Брутният вътрешен продукт от 4.7% през следващата година чакат и от Международния валутен фонд.

Според сегашните прогнози, през 2021 година Англия ще покаже икономически растеж от 6.8-7% - по-висок, в сравнение с в другите страни от G7, като се изключи Франция, където прогнозират същия резултат.

Спадът в английската стопанска система през предходната година беше 9.9% и се оказа по-значителен, в сравнение с при останалите членове на неофициалния клуб на най-силно развитите стопански страни. Както отбелязва Daily Telegraph, това частично е обвързвано с английската процедура да се отчита приносът в стопанската система на сферата на публичните услуги, до момента в който статистиката в другите страни от G7 не отразява въздействието на този сектор в същата степен.

Изданието демонстрира също по този начин, че някои икономисти смятат да понижат прогнозите си за растежа на английската стопанска система през идната година поради заболеваемостта от омикрон варианта на ковид, който в средата на декември стана доминиращ в страната. От друга страна, един от най-високите в Европа индикатори за реваксинация би могъл да разреши на кралството да избегне въвеждането на по-строги ограничаващи ограничения и по този начин да се минимизират икономическите щети от следващата вълна на епидемията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР